pátek 16. května 2014

Úklid šatníku: Jak a proč?

S příchodem jara a léta byste si rozhodně měly vyklidit šatník. Dát pryč zimní věci a udělat místo novým věcem,tě jarním. Protože když tam bude moc věcí tak to celé bude pomačkané a vám bude výběr toho něčeho pravého trvat ještě déle než obvykle. Už jenom si všechny ty věci prohlédnou nebude žádná sranda. Celkově to bude v přepočtu o hodně více ztraceného času než si jeden den víkendu udělat čas na vyklízení skříně.
Ale jak se můžete všech těch věcí zbavit? Vždyť v těhle šatech jste v podstatě prožila celou dovolenou na Maledivách, v těhle džínách jste zase zažila to nejlepší nákupní odpoledne a tyhle boty? Ty byly snad všude! Čím víc kusů se snažíte dát pryč, tím více starých dobrých vzpomínek získáváte zpět. Až vás z toho bolí hlava. Au.
Jak to tedy celé vytřídit? Zkuste to jednoduchou metodou. Kolikrát jsem to na sobě měla od doby koupě? Pokud už tenhle kousek máte déle tak si řekněte kolikrát jste to měla v posledním půlroce nebo nějakou podobnou dobu. Pokud to mockrát nebylo, nebo dokonce nikdy je čas to dát pryč. Rozhodně se s tím vůbec nepárejte, co musí pryč to prostě musí pryč. Staré vzpomínky a staré oblečení nahradí nové, lepší :)
Ale zase to nesmíte přehnat. Ano,co musí pryč to musí pryč,ale pořádně se nad tím zamyslete. Abyste zase neskončila s prázdnou skříní a v zoufalství vyrazila na urgentní nákupy a nakoupila si oblečení, které by se vám ani zas tolik nelíbilo a hodilo by se jen na další vyřazování. Takže si to vážně zkuste hodně dobře promyslet, klidně to zkuste několikrát, vyfoťte se v tom a prostě se nad tím zamyslete. Při vyřazování taky můžete zkusit nějaké nové kombinace, a nakonec zjistíte co za poklad jste vlastně měly celou dobu ve skříni!
Když už si šatník vyklízíte tak ho rovnou můžete i uklidit. Zimní oblečení si dát někam pryč, protože já v létě moc chuť na zimní věci nemám a mohla bych je dát pryč, protože když už začíná být teplo tak se mi všechny ty teplé věci hrozně moc příčí. Takže si je dejte někam pryč a vytáhněte je až zase na podzim a zimu :) Taky všechno oblečení vypadá hned lépe když je seřazeno podle barev, všechno je pak přehlednější a působí víc uklizeně. :)

Takže tohle by teda byl celý článek jak si vyklidit skříň :) Doufám, že se vám líbil a že vám třeba i pomohl :)







Žádné komentáře:

Okomentovat